Jan des Bouvrie heeft het interieurontwerp in Nederland op de kaart gezet. Wie kent het witte interieur en zijn snelle schetsen niet? Al weer vijftig jaar is Jan des Bouvrie aan het ontwerpen en ter ere van zijn zeventigste verjaardag verschijnt het boek Jan des Bouvrie. Art & Design, aangevuld met grote overzichtstentoonstelling in Singer Laren.

Boek

Jan des Bouvrie. Art & Design biedt een overzicht van zijn gehele oeuvre en wordt in een context geplaatst. Jan des Bouvrie is naast interieurontwerper ook kunstkenner en verzamelaar. In zijn ontwerpen heeft hij zich hierdoor vaak laten inspireren. Het boek bevat een mooie combinatie tussen kunst en zijn ontwerpen. Verder verteld Jan over zijn loopbaan en het hoe en waarom van zijn ontwerpen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is van 10 juni tot en met 26 augustus 2012 te zien in Singer Laren. Het laat een verrassende kunstverzameling met werk van o.a. Karel Appel, Herman Brood, Studio Job, Erwin Olaf, Andy Warhol en Pablo Picasso. Deze collectie is voor het eerst publiekelijk te zien.